10 Tips om lifting van Gel/Acryl en Gellak op nagels te voorkomen

Introductie: Een prachtige gel- of gellakmanicure kan een geweldige manier zijn om je nagels te verfraaien, maar er is niets frustrerender dan wanneer de gel begint te liften of los te laten. Gelukkig zijn er enkele eenvoudige stappen die je kunt nemen om dit te voorkomen en langer te genieten van je perfecte nagels. Een goed voorbereiding en de juiste technieken toepassen tijdens het aanbrengen, zijn daarom van groot belang. In deze blog delen we handige tips om lifting van gel/acryl en gellak op nagels te voorkomen.

  1. Nagelvoorbereiding is de sleutel: Voor een goede hechting verwijder je de glans van de natuurlijke nagelplaat. Zorg dat er geen glans meer overblijft en controleer dat goed. Verwijder alleen de glans en vijl niet te vaak over de reeds gevijlde nagel. De glans wordt veroorzaakt door oliën die op de oppervlakte van de nagelplaat liggen en zal voor een goed hechting verwijderd moeten worden.
  2. Stof verwijderen: Verwijder de stof met een manicure borstel van de nagelplaat en vergeet dan niet goed tussen de zijwallen en nagelriemen te borstelen.
  3. Ontvet de nagelplaat: en onttrek het vocht tijdelijk aan de nagelplaat door met een celstof depper met daarop een nagelscrub, nagelontvetter of alcohol. Neem ook hierbij het nagelriem gebied en de zijwallen mee. Zorg dat alle stof en vuil zijn verdwenen.
  4. Vetvrij houden: Werk als nagelstyliste met handschoenen aan. De blote handen zouden opnieuw vet op de nagelplaat kunnen veroorzaken. Tevens is eten of roken niet aan te raden tijdens de behandeling. Eten en nicotine bevatten vet en wanneer dat weer op de nagelplaat komt, zou dat weer lifting kunnen veroorzaken.
  5. Primer: Nadat je de nagels hebt voorbereid, zoals hierboven beschreven, beginnen we met een laagje primer aan te brengen. Primer bevordert de hechting van het kunstproduct aan de nagelplaat. Gebruik nooit te veel primer.
  6. Dunne lagen aanbrengen: Vermijd dikke lagen gel of gellak die kans op lifting vergroten. Dunne lagen zorgen voor een gelijkmatige applicatie en een betere hechting.
  7. Randafdichting: Zorg dat het product nooit de huid of de zijwallen raakt. De gel acryl of gellak moet alleen op de nagelplaat worden aangebracht en nooit tegen op op de huid. Dit zal altijd lifting veroorzaken. Wanneer je meteen meerdere nagels na elkaar voorziet van gel zonder ze tussendoor in de lamp te doen, kan de gel in de zijwallen of naar de huid bij de nagelriemen lopen. Dit zal met de groei van de nagel, lifting veroorzaken.
  8. Respecteer de Uithardingstijd: Volg strikt de aanbevolen uithardingstijden voor de gebruikte producten. Onvolledige uitharding kan leiden tot ongewenste lifting van de gel.
  9. Kies hoogwaardige producten: Gebruik professionele, hoogwaardige producten en volg de instructies van de fabrikant nauwkeurig op voor het beste resultaat.
  10. Conclusie: Met deze eenvoudige maar effectieve tips kun je genieten van een langdurige gel/acryl of gellakmanicure zonder de frustratie van vroegtijdige lifting. Volg deze stappen zorgvuldig en bewonder je prachtig verzorgde nagels! Als je echter nog steeds moeite hebt met lifting, aarzel dan niet om professioneel advies in te winnen.
 

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Cursus BIAB incl. certificaat

Cursus Gelpolish/gellak

Basisopleiding Gelnagels

Cursusbenodigdheden die je mogelijk interesseren

Gelproducten

Manicure set

Reinigingsset