Basisopleiding Acryl nagels

In deze opleiding leer je op een verantwoorde manier acrylnagels zetten.

IN HET KORT DE OPLEIDING:

Lesgeld online thuisstudie: €149,00 

Ben je ook zo enthousiast over het vak nagelstyling, hou je van het verzorgen van nagels of kun je niet wachten om aan de slag te gaan als beautyprofessional, dan is deze opleiding zeker iets voor jou. Nagelstyling is niet meer weg te denken in de huidige tijd. Of je nou je eigen nagels wil voorzien van een mooie acryllaag of dat je een goede basis wil leggen voor jouw nieuwe baan als nagelstylist, deze opleiding biedt een solide basis voor beide.

WAAROM KIES JE VOOR DE OPLEIDING

 • Online thuisstudie die goed te combineren valt met een baan.
 • Praktijkgerichte opleiding.
 • De opleiding is uit te breiden met online begeleiding of huiswerkbegeleiding.
 • Koop de acrylproducten waar jij graag mee zou willen werken, geen verplichte producten. Maak het zo duur of goedkoop zoals je zelf wilt.
 • Tijdens de opleiding krijg je leuke aanbiedingen voor andere cursussen om jou kennis van het nagelvak te vergroten.

DOELGROEP

De opleiding is bedoeld voor iedereen die op een verantwoorde manier kunstnagels zou willen zetten. Het biedt een hele goede basis voor het beroep nagelstyliste, zodat je als beginnend nagelstyliste aan de slag kunt gaan. Maar de cursus is zeker ook bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in kunstnagels bij jezelf of als hobby bij anderen.

VOOROPLEIDING

De opleiding kun je zonder vooropleiding volgen en er zijn geen specifieke eisen gesteld.

DE INHOUD VAN DE OPLEIDING

Tijdens de praktijkgerichte opleiding, begint deze met een theoretisch deel, die benodigd is om het vak verantwoord te kunnen uitoefenen. Daarna volgen een aantal praktijk lessen waarin aan de hand van duidelijke video’s de technieken worden uitgelegd. Tevens bevat iedere les ook een duidelijk stappenplan. Er zit een goede opbouw in de lessen, die beginnen met het aanbrengen van gel op de natuurlijke nagel, plaatsen van tips en daaroverheen gel plaatsen, een strakke french manicure maken en een colorgel/ gelpolish te plaatsen over de gellaag. Ook komt het nabehandelen en verwijderen van de kunstnagels aan bod.

DE INHOUD

 • Introductie
 • Benodigdheden
 • Anatomie van de natuurlijke nagel
 • Veilig werken en klantcontact
 • Vijltechnieken en gebruik van het penseel en tipapplicatie
 • Productkennis
 • Voorbereiding van de natuurlijke nagel
 • Versteviging van de natuurlijke nagel
 • Naturel nagels met tips en Acryl
 • French manicure nagels met tips en Acryl
 • Natuurlijke nagels met tips en Acryl met colorgel of gelpolish
 • Nabehandelen en verwijderen van de Acryl

INCLUSIEF LESMATERIAAL/ EXCLUSIEF PRODUCTEN

Alle benodigde lesmateriaal is aanwezig. Je hoeft zelf geen boeken te kopen. Na de aanschaf van de cursus, ontvang je een link waarmee je het e-book kunt downloaden. De producten en acryl waar je mee wilt werken, dien je zelf aan te schaffen. Tijdens de jarenlange ervaring is gebleken dat cursisten zelf graag het merk willen kiezen waarmee ze werken en schaffen ze graag zelf alle materialen aan, zo goedkoop of duur ze zelf willen. Natuurlijk kun je voor vragen hierover altijd advies en informatie krijgen.

EXAMEN

Deze opleiding wordt afgerond met het maken van een theoretische toets met meerkeuze vragen en het maken van een set nagels, waarvan je de foto’s dient in te sturen. Bij het met goedgevolg afleggen van deze toetsen, ontvang je een certificaat van Simply You. 

Maar je zou ook het bijbehorende certificaat van deelname kunnen downloaden. 

KWALITEIT VAN SIMPLY YOU OPLEIDINGEN

Simply You heeft meer dan 20 jaar ervaring in het geven van praktijkgerichte opleidingen in de beautybranche. 

STUDIEMETHODE VAN DE OPLEIDING

De opleiding is volledig als thuisstudie te volgen, dus is het mogelijk om naast je baan de opleiding te volgen. Je kan studeren op jou specifieke moment en is daardoor heel flexibel in te delen. Je kunt in je eigen tempo studeren en waar en wanneer je maar wilt, zonder reistijd.

Je kunt altijd terug vallen op het downloadbare boek en op meerdere duidelijke video’s en stappenplan.

BEGELEIDING ONLINE OF HUISWERKBEGELEIDING

Deze opleiding is zonder huiswerkbegeleiding, maar je kunt altijd en overal de extra begeleiding aanschaffen. Ook is het mogelijk het meteen aan te schaffen, kijk dan in shop naar de cursus inclusief huiswerkbegeleiding. 

De huiswerkbegeleiding bestaat uit;

–        Na iedere praktijkles kun je foto’s van je werk uploaden en zullen deze binnen een week worden voorzien van feedback.

–        Tevens kun je iedere les vragen stellen, door een pagina te uploaden met jouw vragen over die les

DE ONLINE LESSEN ZIEN ER ALS VOLGT UIT:

Deze opleiding is zonder huiswerkbegeleiding en online lessen, maar je kunt altijd en overal de extra begeleiding aanschaffen. Ook is het mogelijk het meteen aan te schaffen, kijk dan in shop naar de cursus inclusief huiswerkbegeleiding en online lessen.

 • De les duurt 2 uur een zullen in groepsverband zijn met een maximum van 5 studenten, via teams of Zoom. Alle vragen kunnen worden beantwoord en eventueel live worden uitgelegd via de camera die op het werk gericht staat. Wanneer jijzelf ook je camera op je werk richt, kan de docent je handelingen volgen en eventueel voorzien van feedback.
 • Na de onderstaande lessen kun je jezelf inschrijven voor een les;

–        Na de les naturelnagels met tips

–        Na de les french manicure met tips

–        Na de les nabehandelen

STUDIEDUUR

Je bepaalt zelf hoeveel tijd je aan de opleiding besteed. Gemiddeld kun je ervan uit gaan dat ieder praktijkles een 3 uur oefenen kost. Het is aan te raden iedere les een aantal keer te oefenen. Je zou kunnen zeggen wanneer je alle lessen 1x zou oefenen en alle theorie tot je neemt, zou je met 3 uur per week gedurende 6 weken alles hebben behandeld, maar zoals gezegd is het aan te raden de lessen meerdere keren te oefenen alvorens door te gaan naar de volgende les. Zo kun je zelf bepalen hoe lang of hoe kort je over je opleiding doet.