De manicure behandeling, wat is het doel en waaruit bestaat de behandeling?

In de hectische wereld waarin we leven, wordt zelfverzorging vaak vergeten of naar de achtergrond geschoven. Een van de meest over het hoofd geziene aspecten van zelfverzorging is de manicure behandeling. Het gaat niet alleen om het verkrijgen van perfect gepolijste nagels, maar ook om het bevorderen van de gezondheid van je handen en nagels. Een manicure behandeling zorgt voor gezonde en sterke nagels, maar ook mooi verzorgde handen. Een manicure behandeling is een cosmetische behandeling die in een salon kan worden uitgevoerd, maar zelf thuis kom je ook al een heel eind. Laten we eens duiken in het doel van manicure behandelingen en waarom ze meer zijn dan alleen een esthetische luxe.

 1. Hygiëne en Gezondheid
Een van de belangrijkste doelen van een manicure is het handhaven van goede hygiëne en gezondheid van de nagels en handen. Tijdens een manicure behandeling worden nagels gereinigd, geknipt en gevijld, waardoor de kans op infecties en nagelziekten wordt verminderd. Ook de nagelriemen worden verzorgd, wat helpt bij het voorkomen van pijnlijke ontstekingen.
 1. Ontspanning en Stressvermindering
Een manicure is niet alleen goed voor je nagels, maar ook voor je geestelijke gezondheid. Het proces van het verzorgen van je handen en nagels kan ontspannend zijn. De zachte massage tijdens de behandeling bevordert de bloedcirculatie en vermindert stress. Het is een moment van zelfreflectie en ontspanning in de drukte van het dagelijks leven.
 1. Verfraaiing en Zelfvertrouwen
Uiteraard draagt een manicure bij aan de verfraaiing van je nagels. Mooi verzorgde nagels kunnen je zelfvertrouwen een boost geven. Of je nu kiest voor een eenvoudige glans, een kleurrijke nagellak, of zelfs nail art, het esthetische aspect van een manicure is niet te onderschatten.
 1. Preventie van Nagelproblemen
Manicures helpen bij het voorkomen van veelvoorkomende nagelproblemen zoals ingegroeide nagels, broze nagels en scheuren. Regelmatige behandelingen kunnen deze problemen minimaliseren en je nagels in optimale conditie houden.
 1. Professionele Begeleiding en Advies
Een professionele manicure biedt ook de gelegenheid om advies te krijgen over nagelverzorging. Een getrainde nagelstylist kan je informeren over de beste manier om je nagels thuis te verzorgen, welke producten het meest geschikt zijn en hoe je mogelijke problemen kunt voorkomen.
Kortom, het doel van manicure behandelingen gaat verder dan alleen het uiterlijk. Het draagt bij aan de algehele gezondheid en welzijn, zowel fysiek als mentaal.
 
Waaruit bestaat een standaard manicure behandeling?
Een standaard manicure behandeling bestaat uit nagels reinigen, vijlen, polijsten en lakken, maar ook de verzorging van de nagelriemen.
Deze standaard manicure kan worden uitgebreid met een spamanicure. Het doel hiervan is de huid van de handen en onderarm kalmeren en ontspannen met vochtregulerende lotions en crèmes. Dit gebeurd door een scrub behandeling en heerlijk ontspannende hand -en onderarm massages.
Tevens valt in deze categorie ook de paraffine behandeling. In deze behandeling worden warme parafine baden gebruikt.
De manicure behandeling kun je ook uitbreiden met;
 • BIAB nagelbehandeling
 • Een gellak/ gelpolish behandeling
 • Een kunstnagelbehandeling
 
Voor wie is een manicure behandeling bedoeld?
Een manicure behandeling is in feite voor iedereen toegankelijk, ongeacht leeftijd, geslacht of beroep. Hier zijn verschillende groepen mensen voor wie een manicure behandeling specifiek voordelig kan zijn:
 1. Algemeen Publiek:
Iedereen die Handen en Nagels waardeert: Manicure is voor iedereen die zijn handen en nagels wil verzorgen en verbeteren, ongeacht geslacht of leeftijd.
 1. Professionals:
Zakelijke Professionals: Mensen die vaak zakelijke bijeenkomsten bijwonen, kunnen baat hebben bij goed verzorgde handen en nagels, omdat het een professionele uitstraling bevordert.
 1. Gezondheidsbewuste Individuen:
Mensen met Nagelproblemen: Personen die last hebben van nagelproblemen zoals ingegroeide nagels, broze nagels of nagelbijten, kunnen profiteren van manicure behandelingen voor zowel herstel als preventie.
 1. Speciale Gelegenheden:
Bruiden en Bruidsmeisjes: Voor speciale gelegenheden, zoals bruiloften, waarbij veel aandacht wordt besteed aan de details, kan een manicure zorgen voor perfect verzorgde handen en nagels.
 1. Mensen met Stress en Spanningsklachten:
Een manicure kan dienen als een vorm van zelfzorg en ontspanning voor mensen die stress ervaren.
 1. Ouderen:
Oudere mensen die mogelijk moeite hebben met het verzorgen van hun eigen nagels, kunnen profiteren van professionele manicure behandelingen om de gezondheid van hun nagels te behouden.
 1. Sporters:
Sporters: Mensen die regelmatig sporten, vooral sporten waarbij de handen veel gebruikt worden, kunnen baat hebben bij een manicure om problemen zoals gescheurde nagels te voorkomen.
 1. Mensen met hand gerelateerde Beroepen:
Professionals in de Gezondheidszorg, Koks, Kunstenaars: Mensen met beroepen waarbij de handen veel gebruikt worden, kunnen hun handen en nagels beschermen en verzorgen met regelmatige manicure behandelingen.
 
Kortom, een manicure behandeling is voor iedereen die waarde hecht aan de gezondheid, hygiëne en esthetiek van hun handen en nagels. Het is een veelzijdige en toegankelijke vorm van zelfverzorging die bijdraagt aan het algehele welzijn.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Manicure zoals in de salon

Cursus BIAB incl. certificaat

Cursus gelpolish/gellak